A múlt elmúlt

A múlt, elmúlt. Javaslom, hogy fogadd el ezt a tényt! Ajánlom azonban, hogy ne próbáld csak úgy egyszerűen “elengedni”! Nagyon divatossá vált az “engedd el” mondat, amire én már csak fejemet csóválva reagálok. Mennyire együgyű, egyszerű mondat ez? Hókuszpókusz-szerű egy szavas tanács.

Az én javaslatom, hogy dolgozd fel a múltad és az esetleges traumáit is! Ha ezt teszed az elengedés folyamatosan, szépen történik majd meg. Ugyanis ennek a munkának az “elengedés” nem a célja, hanem a következménye. Úgy, hogy közben a lelked fejlődik, erősödik. Az ilyen feldolgozás hasonlít ahhoz, ahogy a hernyóból pillangó lesz. Nem ajánlatos (nem is nagyon lehet) ezt a folyamatot siettetni. Megéri vele foglalkozni és elegendő időt szánni rá. Elsősorban a végeredmény miatt. Miattad.

Az a véleményem, hogy ha a nehézségeidet c-s-a-k “elengeded” – ugyanaz a személy maradsz. Amikor feldolgozod azt az aktuális problémát, akkor épülsz, szépülsz és több leszel. A feldolgozásod következménye lesz aztán az elengedés. A konfliktus, illetve trauma ilyen jellegű feldolgozásának aztán transzformáló hatása van. Lelkünkkel intim viszonyba kerülünk. Ez ugyanolyan felemelő, mint egy személlyel intim viszonyba kerülni. Bátorítalak, hogy NE csak “elengedni” akard a helyzetet, amivel kihívásod van, hanem merj ránézni, megismerni, megszagolni, megkóstolni, megenni és aztán a székleteddel kiüríteni magadból. Biztatlak, hogy legyen bátorságod önmagaddal intim viszonyba kerülni.

Az egod azt mondja, hogy ha minden tökéletes lesz, akkor boldog leszek. De a lelked tudja az igazságot: Légy boldog és akkor minden tökéletes lesz! Találd meg a boldogságod! Nem azért és úgy, hogy minden jó, hanem mert Te találsz mindenben valami jót. Aztán azért sem, mert minden helyzet csodálatos, hanem azért, mert Te látod a csodát a különböző helyzetekben. Einstein mondta, hogy kétféleképpen lehet élni az életünket: az egyik a „semmi sem csoda“ nézőpont, a másik meg, hogy „minden az”. Én tudom, hogy melyik szerint élek. És Te aszerint élsz, amelyik szerint szeretnél? Szívesen segítek Neked, ha változtatni szeretnél. Azt gondolom, hogy ha múltad sötétsége már a hátad mögött van, akkor leszel képes arra fókuszálni, hogy a jövődbe fény kerüljön.

Érdemes kipróbálni az azonosulást, a mélyre nézést. Azt, ahogy lelkünket először kezünkbe vesszük, majd szívünkbe zárjuk. Onnantól mindegy lesz, hogy ki mit mond, és ki mit gondol. Magadért dolgozd fel a téged zavaró élethelyzeteket, személyekkel való konfliktusaidat, traumáidat! Javaslom az útra kelést és garantálom, hogy nagyon változatos lesz a táj…

Ha szabad akarsz lenni, tanácsolom, hogy ne zárd be többé magad a múltad börtönébe. Ha fényt akarsz látni, akkor merészkedj ki a ketrecedből!

Légy elég erős ahhoz, hogy élvezd az életedet! Kívánom, hogy életedet teljességgel tudd élni, függetlenül attól, hogy “mi történik” és, hogy ki nem csinálja éppen a megfelelő dolgot az életedben veled.

Nem úgy megy az életed, ahogy tervezted? Még sokaknak nem úgy megy. Mozdulj el és meg! Fókuszálj a jóra! Gondolj arra, hogy ma mit tudnál tenni annak érdekében, hogy jóra forduljanak a dolgaid. Kötelezd el magad a jövőd felé és akkor lesz belőle egy egészséges, erős és ígéretes jövő!!

Azoknak üzenem, akik felelősséget éreznek az életük iránt, és valóban tovább akarnak lépni a nem kívánt élethelyzetükből: Kérlek, ne féljetek a múltat magatok mögött hagyni! Így sokkal több szabadságot tudtok majd magatoknak teremteni, mint azok, akik ezt a lépést nem tudják/akarják megtenni.

Categories:

Tags:

Comments are closed