A komfort zóna átlépésében óriási fejlődési lehetőség rejlik. Elsőre természetesen kellemetlen lesz, mert megijedhetsz az általad még ismeretlen helyzettől, vagy akár már a változás ötletétől is. De a valódi, gyökeres változások, változtatások gyakran megkívánják a komfort zónából való kilépést. Ha ezt a kilépést tudatosan teszed meg, annak formáló vagy akár transzformáló hatása az életedre még nagyobb. Véleményem szerint egy teljes(ebb) élet éléséhez elképzelhetetlen, hogy komfort zónánkban maradjunk, illetve hogy azt néha-néha ne kényszerüljünk elhagyni.

Egy fantasztikus utazás vár Rád, ha elindulsz az önismeret útján. Érdekes tájakkal és érdekes találkozásokkal színesedik életed. Amikor kiléptél komfort zónádból és elindultál az ismeretlen úton büszkének és szabadnak fogod magad érezni.

Mi történik, amikor kilépsz a komfort zónádból és milyen állomások vannak a növekedési zóna eléréséig? Komfort zóna- > Félelem zónája-> Tanulás zónája-> Növekedési zóna

1., A komfort zónája: ahol biztonságban érzed magad, a kontroll a kezedben van.

2., A félelem zónája: itt még kifogásokat keresel, mások véleményétől függenek döntéseid, magadról alkotott véleményed. Nagyon kevés önbizalmad van

3., A tanulás zónája: itt már kibővítetted a komfort zónád kereteit. Új dolgokat tanulsz. Könnyebben megbirkózol a kihívásaiddal.

4., A növekedési zóna: megtalálod életed küldetését. Álmaidat kezded megvalósítani. Új célokat tűzöl ki. Vágyaidat realizálod.

komfort zóna

Kedved van kipróbálni/megtapasztalni, hogy milyen érzés elhagyni tudatosan a komfort zónádat? Megosztom veled 7 módját ennek.

 

A komfort zóna elhagyásának hét módja:

1., Csinálj minden nap valamit másképpen (pl. Kapcsold ki a mobiltelefonodat időről-időre)

2., Fejleszd önmagad valamilyen témában, ami nagyon érdekel

3., Próbálj ki egy új étkezési formát / diétát

4., A testedzésben lépj fel a következő szintre. Tégy egy kicsit többet, vagy próbálj ki valami más típusú mozgás formát. Legyen ez bármilyen jellegű edzés. A lényeg, hogy érdeklődve, jó kedvvel fordulj az új választásod felé.

5., Próbálj ki valamilyen kreatív tevékenységet! Engedd el a fantáziádat, vagy hívd segítségül a Pinterest-et.

6., Vond nyugodtan kétségbe, amit eddig valamiről vagy valakiről hittél! Nézz rá újra, más perspektívából!

7., Gyakorold az őszinteséget! Jobban megfogod magad érteni, ami hozzásegít majd ahhoz, hogy mélyebb kapcsolatod alakuljon ki önmagaddal.

Categories:

Tags:

Comments are closed